ΣΤΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ, ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ MAIL :praktorwnvima@gmail.com
ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ BLOG ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ
(Αν κάποιος ενοχλείται απο τις αναρτήσεις μας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας)

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Τρεις προσφορές για τα Κρατικά Λαχεία

Τρεις κοινοπραξίες υπέβαλαν χθες τις προσφορές τους για τα Κρατικά Λαχεία στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησής τους. Θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Η εταιρεία που θα αναδειχθεί νικήτρια του διαγωνισμού θα έχει όλα τα δικαιώματα της επιχείρησης Κρατικά Λαχεία ΑΕ, η οποία θα πωληθεί 100%, δηλαδή την άδεια έκδοσης Ξυστό που επανέρχεται, Στεγαστικών Λαχείων - τα οποία δεν έχουν εκδοθεί έως σήμερα -, το Λαϊκό Λαχείο, το Εθνικό και το Ειδικό Λαχείο Κοινωνικής Αντίληψης.

Οι μνηστήρες των Κρατικών Λαχείων που υπέβαλαν χθες στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων μη δεσμευτικές προσφορές είναι η Austrian Lotteries, η ιταλική Sisal σε συνεργασία με τον όμιλο Κοπελούζο (Damco) και οι ΟΠΑΠ - Intralot - Lottomatica - Scientific Games. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κοινοπραξία αυτή συμμετέχει ο ΟΠΑΠ με 34%, η Lottomatica με 33% και η Intralot με τη Scientific Games με 16,5% η καθεμία.

Η άδεια εκμετάλλευσης των Κρατικών Λαχείων θα είναι διάρκειας 12 ετών και θα αφορά εκτός από τα υφιστάμενα λαχεία, δηλαδή Εθνικό, Λαϊκό και Ειδικό Λαχείο, που κληρώνεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση Κρατικών Λαχείων, το Στιγμιαίο Λαχείο (Ξυστό), το οποίο επαναφέρεται στην ενεργό δράση, το Στεγαστικό Κρατικό Λαχείο, τα δώρα του οποίου περιλαμβάνουν κατοικίες, το πρωτοχρονιάτικο, αλλά και κάθε άλλο μελλοντικό λαχείο. Επισημαίνεται ότι μόνο του το Ξυστό μπορεί να υπερδιπλασιάσει τον τζίρο των Κρατικών Λαχείων.

Το 2010 από τα καθαρά κέρδη που προέκυψαν από τα Κρατικά Λαχεία στο υπουργείο Οικονομικών δόθηκαν 71.663.000 ευρώ για πληρωμή τόκων και κεφαλαίου δανείου του ελληνικού Δημοσίου, ύψους 650.000.000 ευρώ, το οποίο εξοφλείται με τα έσοδα από τη διάθεση του Εθνικού, του Λαϊκού και του Στιγμιαίου Λαχείου (υπολείπονται τρεις τοκοχρεολυτικές δόσεις ύψους 112.500.000 ευρώ έως την αποπληρωμή του τον Ιανουάριο του 2013).

Συνολικά το σύνολο των διανεμόμενων κερδών ανέρχεται σε 80.430.000 ευρώ.Διαφήμιση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ (Υποβολή σχολίου ως:) ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΤΟ (Όνομα/Διεύθυνση URL) ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΚΕΝΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ (Διεύθυνση URL) .
"Παρακαλώ να είσαστε κόσμιοι στα σχόλια σας"